Afsluiting Wantijbrug start 19 januari

January 14, 2020

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werken gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat samen bij het groot onderhoud van de Randweg N3 en renoveert Rijkswaterstaat de daarin gelegen Wantijbrug.

Vanaf zondagavond 19 januari 19:00 uur is de Wantijbrug dicht vanwege de renovatie. De brug is dan 2,5 maand volledig afgesloten voor auto's, motoren en vrachtwagens. Hulpdiensten, openbaar vervoer, (brom)fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug.

Voorbereidende werkzaamheden

Om het verkeer tijdens deze afsluiting in goede banen te leiden, zijn voorbereidingen nodig. Zo brengt aannemer Volkerbrug tijdelijke belijning aan bij de Provincialeweg. Daarnaast komt op de N3 aan weerszijden van de brug een afscheiding tussen de rijstroken van in totaal iets meer dan 4 km lengte. Daarom is de N3 in de nacht van 19 op 20 januari per rijrichting deels afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van hulpdiensten, (brom)fietsers en voetgangers. Aansluitend is de brug vanaf 20 januari om 5:00 uur tot en met 3 april gesloten. Naast hulpdiensten, (brom)fietsers en voetgangers kan dan ook het openbaar vervoer over de brug. 
 

Hinder en omleidingsroute

Van zondag 19 januari 19.00 uur tot maandag 20 januari 05.00 uur is de N3 afgesloten:

  • richting Breda van de A15 tot aan de Provincialeweg
  • richting Papendrecht  vanaf de Copernicusweg tot aan De Staart

De omleiding staat aangegeven op borden langs de weg. Advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op weg te gaan en voor vertrek de verkeersinformatie te checken via Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Meer informatie

Op deze site houden we u volledig op de hoogte van de renovatie van de Wantijbrug. Lees bijvoorbeeld:

Images

Twitter

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.