Ondertussen in de Wantijbrug ...

May 06, 2020

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werken gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat samen bij het groot onderhoud van de autoweg N3 (Randweg Dordrecht) en renoveert Rijkswaterstaat de daarin gelegen Wantijbrug.

De werkzaamheden aan de Wantijbrug, die inmiddels weer opengesteld is voor wegverkeer, duren nog tot 10 november 2020. In juli 2020 worden de nieuwe brugdelen (vallen) ingehesen.

Het groot onderhoud aan de autoweg N3 start in augustus 2020 en duurt tot eind 2021.

... is aannemer Volkerbrug druk bezig met het aanbrengen van buispalen. Deze werkzaamheden zijn nodig voor de versterking van de fundering van de brug.

Parallel aan deze werkzaamheden worden de ballastkisten verzwaard, waarbij 60 ton ijzer per ballastkist wordt aangebracht. Dit is nodig in verband met de zwaardere nieuwe brugdelen. Verder gaat het kabelwerk, het labelen en het monteren van goten gestaag door. Rondom het bedieningsgebouw en de trappentoren zijn steigers geplaatst. Hiermee kunnen de werkzaamheden aan de kozijnen starten.

Ook worden de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de kasten ten behoeve van de elektrische installatie. Deze nieuwe kasten worden geplaatst in een extra gecreëerde afgesloten ruimte. Het plaatsen van het nieuwe bewegingswerk zelf start nadat het heiwerk helemaal gereed is.

 

Images

Twitter

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie settings