Weekendafsluiting voor nieuwe fase groot onderhoud N3

September 01, 2020

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werken gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat samen bij het groot onderhoud N3 (Randweg Dordrecht) en renoveert Rijkswaterstaat de daarin gelegen Wantijbrug.

Het groot onderhoud N3 startte donderdag 6 augustus. Vanaf maandag 7 september heeft het verkeer op de N3 te maken met een aangepaste verkeerssituatie. Lees hier meer. Het groot onderhoud N3 duurt tot eind 2021.

De werkzaamheden aan de Wantijbrug duren nog tot 10 november 2020. In september en oktober staan er nog een reeks nachtafsluitingen gepland voor het balanceren en testen van de brug. De Wantijbrug is dan volledig afgesloten tussen 21.00 en 05.00 uur, behalve voor nood- en hulpdiensten.

In juli was er een online informatiebijeenkomst over deze projecten. Klik hier om dit webinar terug te kijken.

Vrijdag 4 september 21.00 tot maandag 7 september 05.00 uur is de N3 in beide richtingen volledig afgesloten tussen de Merwedestraat Dordrecht en de A16, inclusief alle toe- en afritten. Aannemer Boskalis start vanaf 20.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten, en als laatste de N3 zelf.

Om 21.00 uur is de N3 volledig dicht. Tijdens dit weekend wordt het Dordtse deel van de N3 tussen de Merwedestraat en de Copernicusweg omgebouwd naar een nieuwe situatie met minder rijstroken. De weekendafsluiting wordt ook benut om te werken aan het balanceren en testen van de Wantijbrug.

  • Verkeer wordt omgeleid via de A16 en A15.
  • Nood- en hulpdiensten kunnen door het werkvak.
  • Fiets- en voetpaden langs de N3 zijn open. Op de Wantijbrug is één zijde beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Dit wordt met borden aangegeven.
  • Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.

Bereikbaarheid Dordrecht en Papendrecht

Lokaal verkeer in Papendrecht heeft tijdens de weekendafsluiting van de Randweg Dordrecht de volgende mogelijkheden:

  • Volg de omleidingsroute van Rijkswaterstaat (aangegeven met borden): verkeer uit Papendrecht rijdt via de A15 naar A16/Dordrecht (afrit 21 Dordrecht-Centrum).
  • Dordrecht is ook via de Merwedestraat bereikbaar (niet met borden aangegeven).

Lokaal verkeer in Dordrecht heeft tijdens de weekendafsluiting van de Randweg Dordrecht de volgende mogelijkheden:

  • Volg de omleidingsroute van Rijkswaterstaat (aangegeven met borden): verkeer uit Dordrecht rijdt via de A16 (toerit Dordrecht-Centrum) naar de A15/Papendrecht.
  • Papendrecht is ook via de Merwedestraat bereikbaar (niet met borden aangegeven).
  • De A16 is ook via de Laan van Europa en de N217 bereikbaar (niet met borden aangegeven).
  • Om de wijk Wilgenwende bereikbaar te houden, wordt op zaterdag 5 september om 10.00 uur de vluchtstrook van de N3 open gesteld voor verkeer vanaf de toerit Laan van Nieuw Groenhove (Copernicusweg) naar de A16. Alleen de vluchtstrook naar het zuiden (stad uit) is dan beschikbaar. De rest van de N3 blijft afgesloten tot maandagochtend.

Houd rekening met verkeersdrukte en langere reistijd. Bekijk vooraf uw route.

Bereikbaarheid ziekenhuis
Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet bereikbaar via de N3. Verkeer van buiten Dordrecht neemt de A16, afslag 21 Dordrecht Centrum naar het ziekenhuis. Lokaal verkeer rijdt via de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg.

Lees hier meer.

Images

Twitter

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie settings