Twee weekendafsluitingen groot onderhoud N3

08-10-2020

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werken gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat samen bij het groot onderhoud N3 (Randweg Dordrecht) en renoveert Rijkswaterstaat de daarin gelegen Wantijbrug.

Het groot onderhoud N3 startte donderdag 6 augustus. Sinds maandag 7 september heeft het verkeer op de N3 te maken met een aangepaste verkeerssituatie. Het groot onderhoud N3 duurt tot eind 2021.

De werkzaamheden aan de Wantijbrug duren nog tot 10 november 2020. In oktober staan er nog een aantal nachtafsluitingen gepland voor het testen van de brug. De Wantijbrug is dan volledig afgesloten tussen 21.00 en 05.00 uur, behalve voor nood- en hulpdiensten.

De N3 bij de Wantijbrug in Dordrecht is tijdens twee weekenden in oktober (herfstvakantie) afgesloten voor verkeer, van vrijdagavond 22.00 tot maandagochtend 05.00 uur. De N3 is dan in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat en de Provincialeweg in Dordrecht.

Weekendafsluitingen

  • Vrijdag 16 oktober 22.00 uur tot maandag 19 oktober 05.00 uur.
  • Vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot maandag 26 oktober 05.00 uur.

Vanaf 21.00 uur begint aannemer Boskalis met het afsluiten van de toe- en afritten naar dit deel van de N3. 

Omleidingen en bijzonderheden

  • Verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.
  • Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de Merwedestraat rijden.
  • De toerit vanaf de Merwedestaart naar de N3 (richting A16) gaat tijdens het eerste weekend eerder dicht: donderdag 15 oktober om 21:00 uur. 
  • Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A16, A59, A27 en A15 en omgekeerd.
  • Het westelijke fietspad (van Papendrecht richting Dordrecht) wordt in beide weekenden vanaf donderdagavond 20.00 uur afgesloten. Dit fietspad wordt vrijgehouden voor nood- en hulpdiensten. Fietsers en voetgangers worden via het fietspad aan de oostzijde geleid. 
  • Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.

Werkzaamheden en geluidhinder

Tijdens deze weekenden voert aannemer Boskalis de volgende werkzaamheden uit:

Van vrijdagavond tot zaterdagochtend begint de aannemer met frezen en zagen om de oude verharding (asfalt en fundering) te verwijderen. Van zaterdag tot en met zondag wordt met een walsmachine zand, de nieuwe fundering en de asfaltverharding aangebracht. Zondagavond en -nacht worden de vangrails met een heiblok aangebracht.

De ervaring leert dat vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is. Aannemer Boskalis doet er alles aan om de hinder voor de omgeving te beperken, maar geluidhinder is tijdens deze werkzaamheden niet te voorkomen.

Lees hier meer over de weekendafsluitingen in oktober.

Afbeeldingen

Twitter

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen