Overige projecten

De werkzaamheden aan de Wantijbrug en de N3 staan niet op zichzelf. De komende tijd staan er meer projecten op de planning om de bereikbaarheid van de Drechtsteden te verbeteren. Bovendien krijgen veel bruggen en tunnels in Zuid-Holland een opknapbeurt.

N3/A15/A16: aanpak Drechtsteden

Er staan regelmatig files in en rond de Drechtsteden: Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido Ambacht, Hardinxveld-Giessendam en Zwijndrecht. Om het verkeer beter te laten doorstromen, pakt Rijkswaterstaat met verschillende regionale partners het wegennet in dit gebied aan. Naast de N3 komen ook verschillende punten op de aansluitende snelwegen A15 en A16 aan bod. Ga voor meer informatie naar de pagina Aanpak Drechtsteden op de site van Rijkswaterstaat.

Bruggen en tunnels: bereikbaar Zuid-Holland

Net als de Wantijbrug in de N3 stammen veel andere bruggen en tunnels in Zuid-Holland uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Deze zijn toe aan groot onderhoud of vervanging. Na de Wantijbrug krijgen tot 2030 nog 12 andere bruggen, 8 tunnels en 10 wegen een opknapbeurt. Daarbij maken we gebruik van slimme en duurzame technieken. Zo krijgt de Wantijbrug als eerste brug in Nederland een nieuw standaardsysteem voor bediening, besturing en bewaking. Dat maakt het beheer veiliger en efficiënter. Zo zorgen we dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt, ook in de toekomst. Ga voor meer informatie naar de pagina Bereikbaar Zuid-Holland op de site van Rijkswaterstaat.

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.