Nachtafsluiting deel N3 bij Papendrecht

07-10-2020

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werken gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat samen bij het groot onderhoud N3 (Randweg Dordrecht) en renoveert Rijkswaterstaat de daarin gelegen Wantijbrug.

Het groot onderhoud N3 startte donderdag 6 augustus. Sinds maandag 7 september heeft het verkeer op de N3 te maken met een aangepaste verkeerssituatie. Het groot onderhoud N3 duurt tot eind 2021.

De werkzaamheden aan de Wantijbrug duren nog tot 10 november 2020. In oktober staan er nog een aantal nachtafsluitingen gepland voor het testen van de brug. De Wantijbrug is dan volledig afgesloten tussen 21.00 en 05.00 uur, behalve voor nood- en hulpdiensten.

Voor een betere bereikbaarheid wordt de tijdelijke rijstrook voor nood- en hulpdiensten op de N3 bij de Burgemeester Keijzerweg doorgetrokken tot het kruispunt met de A15. Dit gebeurt in de nacht van donderdag 8 oktober op vrijdag 9 oktober.

Het gedeelte van de N3 vanaf de A15 tot de afrit Burgemeester Keijzerweg en de toerit A15/Rotterdam gaan om 21:30 uur dicht tot vrijdagochtend 05.00 uur.

Omleidingsroutes

Papendrecht naar A15/Rotterdam: neem op de N3 de toerit A15 richting Gorinchem. Neem dan de eerstvolgende afrit Sliedrecht-West (24) en dan de oprit naar de A15 richting Rotterdam.

Gorinchem/A15 naar Papendrecht/Dordrecht/A16: volg de A15 tot de A16 richting Breda. Voor Papendrecht/Dordrecht volg de A16 en neem afrit 20 naar de N3 Papendrecht/’s-Gravendeel.

Rotterdam naar Papendrecht/Dordrecht: volg de A16 richting Breda en neem afrit 20 naar de N3 Papendrecht/ ’s-Gravendeel.

Papendrecht naar Dordrecht
Verkeer vanuit Papendrecht naar Dordrecht kan via de toerit Burgemeester Keijzerweg naar de N3 richting Dordrecht.

Er worden twee verkeersregelaars ingezet voor het doorlaten van nood- en hulpdiensten en ADR-verkeer.

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie heeft het verkeer vanaf de N3 richting A15/Rotterdam één voorsorteerstrook. De andere rijstrook is tijdelijk vrijgemaakt voor nood- en hulpdiensten. Vanaf de kruising kunnen hulpdiensten via een doorsteek sneller naar de tijdelijk ingerichte rijstrook op de N3. Er worden anti-zichtschermen geplaatst om te voorkomen dat weggebruikers worden afgeleid.

Afbeeldingen

Twitter

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen