Scheuren in rijdek fietspad Papendrechtsebrug

25-08-2022

Rijkswaterstaat krijgt op dit moment veel klachten over de scheuren op het pas geopende fietspad op de Papendrechtsebrug. De deklaag van het fietspad vertoont nu al scheuren terwijl hij net nieuw is.

Hoe komt dit? Bij een houten fietspad zit er altijd ruimte tussen de planken waarover de deklaag zit. Er is altijd werking van de planken ten opzichte van elkaar. Daarnaast zet de onderliggende staalconstructie ook uit bij hogere temperaturen. Dit zorgt na verloop van tijd ook voor krachten op de deklaag en dat leidt eigenlijk altijd tot scheurvorming langs de planken.

Dit effect is door de hogere temperaturen in het voorjaar en zeker tijdens deze warme zomer veel sneller opgetreden dan verwacht. We vinden dat ook vervelend. Het ziet er visueel niet fraai uit en heeft inmiddels ook invloed op het rijcomfort. 

De leverancier monitort of de scheurvorming zich voldoende stabiliseert; nieuw hout werkt de eerste tijd het meest. Zodra na de zomer de scheurvorming stabiel is, bekijkt de aannemer de situatie opnieuw en wordt bezien of aanvullende maatregelen gewenst zijn. De scheuren hebben op het gebied van veiligheid geen consequenties.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen